ΚΕΚ Τετριμίδα – Νέο Voucher Ανέργων & Εργαζομένων στον κλάδο Τουρισμού

ΚΕΚ Τετριμίδα – Νέο Voucher Ανέργων & Εργαζομένων στον κλάδο Τουρισμού

ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ

Νέο Voucher Ανέργων & Εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί η επίσημη Πρόσκλησητου νέου επιδοτούμενου προγράμματος Voucher με επίδομα έως 2.500€ για18.000 ωφελούμενους οι οποίοι προέρχονται από τον κλάδο του τουρισμού

Υποβολή Αίτησης

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στην συλλογή των δικαιολογητικών για την έγκαιρη υποβολή της αίτησης των ενδιαφερομένων.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης και επομένως δικαίωμαυποβολής αίτησης συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο φελούμενων που θασυγκροτήσει το Υπουργείο Τουρισμού, έχουν φυσικά πρόσωπα άνεργοι καιεργαζόμενοι μισθωτοί που πληρούν κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω κριτήρια:

1. Είναι Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Ε.Ε.), ή/και υπήκοοι τρίτων χωρών (χωρών εκτός κρατών – μελών τηςΕ.Ε.), οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

2. Είναι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις ή μακροχρόνια ήπρόσκαιρα άνεργοι στον τομέα του τουρισμού ή ήταν εργαζόμενοιτουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατάτα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή τηςαναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στοπλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσηςτου κορονοϊού COVID-19.

3. Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

4. Διαθέτουν τη τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200)ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα συναφή μετην ειδικότητα κατάρτισης.

5. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.),ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, προκειμένου περίυποψηφίων ανέργων. Σε κάθε κύκλο κατάρτισης του προγράμματος το 5% τωνθέσεων δύναται να καλύπτεται από άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν ποσοστό πάνω από 67%, εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον

Η δράση περιλαμβάνει

Εξ Αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκατάρτιση, διάρκειας 250 ωρών, σε 18.000ωφελούμενους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στον κλάδο του Τουρισμού

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται στα 1.250€ (5 €/ώρα κατάρτισης).

Ειδικότητες Κατάρτισης

Προσφέρεται ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισηςυψηλής ζήτησης στον τομέα του Τουρισμού:Οι ειδικότητες, για τις οποίες παρέχεται κατάρτιση, είναι οι κάτωθι:

Α. Υπηρεσίες υποδοχής και ψηφιακές δεξιότητες.

Β. Επισιτισμός και υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.

Γ. Μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη.

Δ. Υπηρεσίες οροφοκομίας και περιβαλλοντική διαχείριση.

Ε. Εμψυχωτής Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής.

ΣΤ. Υπηρεσίες Λουτροθεραπείας / Θαλασσοθεραπείας – SPA.Ζ. Στέλεχος Τουριστικών Γραφείων.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 2231021335 η επισκεφτείτε τα γραφεία μας Παλαιολόγου 25-Λαμια

Menu