Εκμάθηση Νοηματικής Γλώσσας στο ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ

Εκμάθηση Νοηματικής Γλώσσας στο ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ

Εκμάθηση Νοηματικής Γλώσσας. Εγγραφές καθημερινά.

Το ΚΕΚ Τετριμίδα, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, διοργανώνει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκμάθηση Νοηματικής Γλώσσας».

Σε ποιους απευθύνεται

Τα πρόγραμμα διδασκαλίας της Νοηματικής Γλώσσας απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και ακολουθεί τις προδιαγραφές και τις μεθόδους εκμάθησης Νοηματικής του πανεπιστημίου Gallaudet University, του μοναδικού πανεπιστημίου κωφών αυτή τη στιγμή διεθνώς, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

Εκμάθηση Νοηματικής

Η εκμάθηση της Νοηματικής Γλώσσαςπραγματοποιείται σε τέσσερις κύκλους, με συνολικά 120 ώρες διδασκαλίας σε κάθε κύκλο, τα οποία έχουν διάρκεια 4 μήνες ανά κύκλο με 8 ώρες μαθημάτων ανά εβδομάδα.

Σε κάθε κύκλο που ολοκληρώνει ο μαθητής, εμβαθύνει περισσότερο στο συντακτικό και στο λεξιλόγιο της νοηματικής και τελειοποιούνται οι απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την πλήρη εκμάθηση της νοηματικής, όπως οι εκφράσεις του προσώπου και το χωρικό συντακτικό.

Πιστοποίηση – Επάρκεια Νοηματικής Γλώσσας

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, χορηγείται βεβαίωση από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην οποία πιστοποιείται η παρακολούθηση των απαιτούμενων 120 ωρών διδασκαλίας Ε.Ν.Γ. που απαιτούνται για κάθε κύκλο. Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων κύκλων, ο μαθητής θα είναι σε θέση να εξεταστεί για την απόκτηση του Πτυχίου Επάρκειας στη Νοηματική Γλώσσα. Οι εξετάσεις της επάρκειας διεξάγονται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, με έδρα την Αθήνα, η οποία και χορηγεί το αντίστοιχο πτυχίο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διερμηνεία

Με την απόκτηση του πτυχίου της επάρκειας, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στα τμήματα διερμηνείας του Κ.Ε.Ν.Γ. Τα τμήματα διερμηνείας διαρκούν δύο κύκλους κανονικών και εντατικών μαθημάτων και με την ολοκλήρωση τους, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις του Σωματείου Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. για την απόκτηση του πτυχίου Διερμηνείας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, στο τηλέφωνο 22310 21335, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και 17:00 έως 20:00 ή μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία μας, στην οδό Παλαιολόγου 25 στη Λαμία, “ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ” 1ος όροφος (πρώην ΙΚΑ).

Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/ΚΕΚ-Τετριμιδα-Κεδιβιμ-2-101076722090685/

ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ

ΚΕΚ Τετριμίδα
Παλαιολόγου 25
Τηλ: 2231021335

Menu