Αποτελέσματα Γραφής Braille Ιούλιος 2020 – 100% Επιτυχία!

Αποτελέσματα Γραφής Braille Ιούλιος 2020 – 100% Επιτυχία!

100% Επιτυχία στις Εξετάσεις Ιουλίου 2020 της Γραφής Braille. Συγχαρητήρια σε όλους!

Θέλετε να ξεκινήσετε και εσείς τα μαθήματα για την γραφή Braille? Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα! Τηλεφωνήστε στο 2231021335 ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας «ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ», Παλαιολόγου 25 στη Λαμία.

Όταν αποφασίσαμε τον Δεκέμβριο του 2019 να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση στη γραφή Braille στην πόλη, μας αντιληφθήκαμε ότι η πλειοψηφία του κοινού της πόλης μας όχι μόνο δεν γνώριζε την συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά θεωρούσε ότι απευθύνεται μόνο σε άτομα με προβλήματα όρασης. Όχι, η γραφή Braille απευθύνεται σε όλους που θέλουν να συνεργαστούν με άτομα με προβλήματα όρασης.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρατηρείτε την μηχανή της γραφής που μοιάζει με γραφομηχανή και έχει έξι κουμπιά. Αποτυπώνει το κείμενο που πληκτρολογείται σε ειδικό χαρτί με ανάγλυφες κουκκίδες.

Η πιστοποίηση του κώδικα Braille είναι αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ.

Τι είναι ο κώδικας Braille;
Πρόκειται για σύστημα γραφής και ανάγνωσης – και όχι γλώσσα όπως αρκετοί πιστεύουν – των τυφλών, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008. Δημιουργήθηκε από τον Louis Braiile το 1829, ο οποίος έχασε την όρασή του ενώ ήταν ακόμα παιδί στο εργαστήριο του πατέρα του το 1824 σε ηλικία 15 χρονών.

Βασίζεται σε έξι ανάγλυφες κουκίδες, το λεγόμενο εξάστιγμο, από τις οποίες προκύπτουν 63 συνδυασμοί. Από τους συνδυασμούς αυτούς μπορεί κανείς να σχηματίσει το αλφάβητο σε οποιαδήποτε γλώσσα, αριθμούς, ακόμα και μουσικές νότες.

Πόσο διαρκεί ο κύκλος μαθημάτων;
Η εκμάθηση διαρκεί 52 διδακτικές ώρες. Κατόπιν, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση δίνετε εξετάσεις για την πιστοποίηση της καλής γνώσης της γραφής από το κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών, το οποίο είναι ο επίσημος κρατικός φορέας.

Για εγγραφές ή οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22310 21335 ή επισκεφτείτε τα γραφεία του «ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ», Παλαιολόγου 25 στη Λαμία.

ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ

ΚΕΚ Τετριμίδα
Παλαιολόγου 25, Λαμία
Τηλ: 2231021335

Menu