ΚΕΚ Τετριμίδα – Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στη Γραφή Braille

ΚΕΚ Τετριμίδα – Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στη Γραφή Braille

Όταν αποφασίσαμε τον Δεκέμβριο του 2019 να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση στη γραφή Braille στην πόλη, μας αντιληφθήκαμε ότι η πλειοψηφία του κοινού της πόλης μας όχι μόνο δεν γνώριζε την συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά θεωρούσε ότι απευθύνεται μόνο σε άτομα με προβλήματα όρασης. Όχι, η γραφή Braille απευθύνεται σε όλους που θέλουν να συνεργαστούν με άτομα με προβλήματα όρασης.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρατηρείτε την μηχανή της γραφής που μοιάζει με γραφομηχανή και έχει έξι κουμπιά. Το κείμενο που μπορείτε όλοι να διαβάσετε είναι το κείμενο που έχει αποτυπωθεί στο ειδικό χαρτί με ανάγλυφες κουκκίδες. Βασίζεται σε έξι ανάγλυφες κουκκίδες, το λεγόμενο εξάστιγμο σύστημα, από τις οποίες προκύπτουν 63 συνδυασμοί. Από τους συνδυασμούς αυτούς μπορεί κανείς να σχηματίσει το αλφάβητο σε οποιαδήποτε γλώσσα, αριθμούς, ακόμα και μουσικές νότες. 

Σήμερα ήταν ημέρα εσωτερικών εξετάσεων στο χώρο του ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ από τους σπουδαστές του πρώτου τμήματος μας, που μετά από 2 μήνες προετοιμασίας είναι πλέον έτοιμοι για την εξέταση στο ΚΕΑΤ στην Αθήνα. Η πιστοποίηση του κώδικα Braille είναι αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ.

Ευχαριστούμε όλους τους πρώτους σπουδαστές μας για την προτίμηση.

Τα νέα τμήματα μας ξεκινούν τον Μάρτιο!

Για εγγραφές ή οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22310 21335 ή επισκεφτείτε τα γραφεία του «ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ», Παλαιολόγου 25 στη Λαμία.

ΚΕΚ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ

ΚΕΚ Τετριμίδα
Παλαιολόγου 25
Τηλ: 2231021335

Menu